UPDATE 17-02 12:44 - We krijgen van klanten nog steeds klachten dat de e-mail in de map 'Ongewenst' belandt. Wij blijven dit onderzoeken.

UPDATE 11-02 19:59 - Microsoft heeft aangegeven dat ze onze servers gaan bekijken. Het probleem zou binnen 24-48 uur opgelost moeten zijn.

UPDATE 04-02 20:27 - Wij hebben op een van onze servers een script gevonden van een gehackte wordpress website. Dit script had zich verstopt onder de normale processen, maar stuurde onder water wel allemaal e-mail. Wij blijven de situatie monitoren.

UPDATE 03-02 17:01 - Om de kwaliteit van de e-mails naar hotmail te verbeteren hebben wij ons spamfilter ook naar buiten gericht. Dit betekent dat de e-mails vanaf onze servers ook door de spamfilter gaan en daarbij gecontroleerd worden. Hierbij worden de meest duidelijke spamberichten geblokkeerd.

UPDATE 03-02 15:35 - E-mailverkeer naar Google/Gmail is weer hersteld. Microsoft blijft nog problemen geven met e-mails die in de spam folder komen. Wij gaan verder met het optimaliseren van de servers om ook hier weer verkeer in de correcte mappen te laten komen.

UPDATE 02-02 17:45 - Wij hebben een extra server tussen het e-mailverkeer geplaatst met een rate-limitingsysteem. Hierdoor komen e-mails in ieder geval weer aan. Ze staan nu nog wel in spam, dit gaan we nog verder uitzoeken.

UPDATE 02-02 16:00 - Microsoft geeft aan dat het nog maximaal 24 uur zal duren, daarna zullen de meeste servers weer correct verkeer doorlaten

Sinds enkele dagen krijgen wij uit diverse bronnen berichten dat e-mail verstuurd vanaf onze e-mailservers bij Hotmail en Gmail niet aankomen, of in de spam-box belanden.

Wij hebben na de eerste meldingen omtrent dit probleem direct contact opgenomen met Microsoft en Google. Microsoft heeft ons inmiddels van diverse reacties voorzien, waarin het bedrijf aangeeft dat een groot aantal van onze servers door een geautomatiseerd proces gemarkeerd zijn als onveilige bron van e-mails. De reden hiervan is duidelijk; een derde partij gebruikt momenteel onze e-mailservers om in immense hoeveelheden e-mail te versturen naar willekeurige ontvangers.

Zowel Google als Microsoft hanteren automatische filters om de bron van de ongewenste mail te blokkeren; met als gevolg dat de desbetreffende servers op een zgn. "blacklist" belanden. In de meeste gevallen is het wenselijk dat dergelijke bronnen van ongewenste mail geblokkeerd raken; immers, uw inbox blijft schoon. In dit geval heeft dit invloed op het legitieme e-mailverkeer.

Wij zijn op dit moment druk bezig om het probleem te verhelpen en het e-mailverkeer weer te herstellen met Microsoft en Google