Load Balancing

Load Balancing Groningen

Load- balancers

Een load-balancer heeft tot taak dat de binnenkomende bezoekersstroom op een juiste manier over de beschikbare servers verdeeld wordt. Hij zorgt er dus voor dat de beschikbare capaciteit, security en schaalbaarheid van het hosting platform maximaal benut wordt. Een load-balancer is voor stevige hostingplatformen onontbeerlijk en daarom hebben wij hem binnen ons high availability-platform dubbel uitgevoerd.

Maatwerk

Los van load-balancers die de primaire bezoekersstroom opvangen en verdelen, zijn er ook aparte (via maatwerk ingerichte) load-balancers die specifiek tussen verschillende proceslagen gezet kunnen worden. Denk aan load-balancers die tussen applicatieservers en database servers staan. Ze spelen daar de rol van de intelligente mediair die de load verdeelt die uit de database-aanvragen van de applicatieservers voortkomt. Zodoende kunnen ook specifieke proceslagen wat load betreft, "gebalanced" worden. Het behoeft geen betoog dat bij dergelijke load-balancingoplossingen altijd overleg plaatsvindt tussen u en onze ontwikkelaars/programmeurs.

Ervaring

Wij hebben ruime ervaring met veel verschillende soft- en hardware load-balancers. Neem voor vragen contact met ons op, wij adviseren u graag.