Alle vacatures

Categorie UX-designer / Front-end developer
Locatie Groningen binnenstad
Soort baan Voltijd
Solliciteer nu

UX-designer / Front-end developer

Als UX-designer / Front-end developer verdiep je je in de behoeften van klanten en eindgebruikers voor een diversiteit aan projecten. Je werkt interfaces uit aan de hand van wireframes en/of designs en werkt tevens mee aan de technische totstandkoming hiervan. Je bent continu bezig met creatieve en innovatieve oplossingen en je stelt richtlijnen op voor het ontwerp. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor het Management en is het van belang dat je prototypes en wireframes kan presenteren.

Dagelijkse werkzaamheden

 • Designs en user flows uitdenken voor websites en applicaties;
 • Wireframes en grafische designs/uitingen ontwikkelen;
 • Afstemming met projectteams en overleg met klanten;
 • Advies uitbrengen over de juiste indeling van de websites of applicaties;
 • Meewerken in projectteams voor de totstandkoming van front-ends;

Wie zijn wij?

Wij zijn Rapide Software; wij ontwikkelen maatwerk webapplicaties, mobiele apps en websites voor diverse klanten. Daarnaast hebben we diverse applicaties ‘in house’ ontwikkeld die technisch perfect draaien maar nog vermarkt dienen te worden. Rapide Software bestaat uit een gezellig team van 25 mensen dat wordt aangestuurd door een directie. Rapide Software is haar werkzaamheden gestart in 2000 en heeft inmiddels een ruim portfolio en klanten door heel Nederland. We zijn gevestigd aan de rand van de binnenstad van Groningen, maar werken sinds de corona-pandemie grotendeels vanuit huis. Dit zal op de lange termijn deels mogelijk blijven.

Wat kun je zoal verwachten?

Samen met het development team, designers en projectmanagers ontwikkel je maatwerk softwarepakketten voor onze klanten. Wij ontwikkelen voor zowel web als mobiele devices, waarbij we voornamelijk gebruik maken van het Laravel Framework en React (Native). Ervaring met deze of vergelijkbare frameworks is een vereiste, maar er is natuurlijk voldoende ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen. Tevens vragen je om mee te denken hoe we bepaalde eisen moeten realiseren. Je documenteert je code netjes en levert een actieve bijdrage aan de kennisoverdracht binnen onze organisatie.

Wie zoeken wij?

 • Je bent sociaal en communicatief vaardig;
 • Je werkt graag in teamverband, maar kunt je ook prima zelfstandig werken;
 • Je streeft kwaliteit na en bent stressbestendig;
 • Je hebt oog voor detail en minimaal 2 jaar ervaring als UX-designer, front-end developer of een vergelijkbare rol;
 • Kennis van PHP en andere programmeertalen is een pré;
 • Kennis van en ervaring met Agile en Scrum is een pré;
 • Kennis van SEO/SEA is een pré.

Wat wij je bieden

Rapide Software biedt jou een inspirerende en informele werkomgeving met zo'n 25 collega's, in een klimaat waar kwaliteit en technische doorontwikkeling centraal staat. Je werkt in variërende projectteams aan mooie, uiteenlopende projecten voor onze klanten.

Verder vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom bieden we je de ruimte en middelen om jezelf nog meer te specialiseren. We hebben een team met veel kennis aan boord en delen deze kennis ook door middel van interne workshops en presentaties. Op deze manier leer je ook over andere vakgebieden die je wellicht interesseren.

Naast een goed salaris zijn er secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling en reiskostenvergoeding mogelijk. Doorgaans starten we met een tijdelijk contract, maar met intentie tot een vast contract bij wederzijdse tevredenheid. Tweemaal per jaar organiseren we een gezellig teamuitje en geregeld een vrijdagmiddagborrel om het weekend in te luiden.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Stuur dan je CV en motivatie naar ingeborg@rapide.software.
Ook voor meer informatie kun je mailen, of bellen naar 050-5499735.