Please rotate your screen
Aan de slag

Google API

Wat is software koppelen?

Wij maken al vele jaren koppelingen met vele verschillende leveranciers en databronnen. Van handel tot productie en van projectmanagement tot uren & facturen.

Als er bijvoorbeeld dubbele gegevens worden verwerkt in verschillende systemen, kan dat leiden tot fouten en heel wat frustraties. Dit ontstaat vaak doordat systemen niet goed met elkaar kunnen communiceren. De oplossing voor dit probleem is het leggen van een API koppeling.

Op ons API Koppelplatform brengen wij verschillende API’s bij elkaar en laten deze met elkaar communiceren.

API Koppelplatform

Google API

Google heeft de zogeheten Google Docs API uitgebracht, waarmee ontwikkelaars in staat zijn allerlei taken te automatiseren die nu nog handmatig in Docs-bestanden moeten worden ingevoerd.

Google meldt dat de API het mogelijk maakt om geautomatiseerd nieuwe documenten aan te maken, de inhoud van een specifiek document op te halen of op gezette tijden een update door te voeren in een specifiek document. De API ondersteunt ook de optie om tekst in een document in te voegen, te verwijderen, samen te voegen of de teksteigenschappen aan te passen. Verder maakt de API het mogelijk om een alinea om te vormen tot een puntenlijst.

De Google DOCS API is sinds vorig jaar beschikbaar als preview en is nu uit voor alle ontwikkelaars. Bedrijven kunnen hier bijvoorbeeld gebruik van maken om dezelfde maandelijkse verstuurde factuur automatisch te genereren, op basis van een template. Onder meer Netflix heeft al gebruik van de API gemaakt, in de vorm van een interne tool om zijn technici te ondersteunen bij het vergaren van data.

Stap voor stap

De koppeling hoeft niet in één keer ontwikkeld te worden. Wij denken graag mee in hoe we dit in kleine stappen kunnen realiseren. Het maken van kleine stappen heeft meerdere voordelen:

  • Je initiële investering is laag.
  • Het kan snel geïmplementeerd en getest worden.
  • We bouwen alleen waar op dat moment echt behoefte aan is.

Op basis van deze tests ontstaat er vanzelf feedback en nieuwe ideeën om de koppeling uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. Doordat deze functionaliteiten gebaseerd zijn op ervaringen en niet op basis van aannames worden ook echt alleen bruikbare en waardevolle functionaliteiten ontwikkeld.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Contact