Please rotate your screen
Aan de slag

Nextens API

Wat is software koppelen?

Wij maken al vele jaren koppelingen met vele verschillende leveranciers en databronnen. Van handel tot productie en van projectmanagement tot uren & facturen.

Als er bijvoorbeeld dubbele gegevens worden verwerkt in verschillende systemen, kan dat leiden tot fouten en heel wat frustraties. Dit ontstaat vaak doordat systemen niet goed met elkaar kunnen communiceren. De oplossing voor dit probleem is het leggen van een API koppeling.

Op ons API Koppelplatform brengen wij verschillende API’s bij elkaar en laten deze met elkaar communiceren.

API Koppelplatform

Nextens API

Rapide Software kan je helpen om voor Nextens een API koppeling te bouwen. Nextens is al sinds 1984 – toen nog onder de naam Elsevier – een betrouwbare partner voor professionals met innovatieve aangiftesoftware. In 2014 lanceerde Nextens online aangifteprogramma’s gebouwd op vooruitstrevende cloud-technologie.

Indien dubbel gegevens worden verwerkt in verschillende systemen, kan dat leiden tot fouten en heel wat frustraties. Dit ontstaat vaak doordat deze systemen niet goed met elkaar kunnen communiceren. De oplossing voor dit probleem is een API koppeling.

  • Rapide Software adviseert of je een standaard of maatwerk Nextens API koppeling nodig hebt.
  • De kosten voor een maatwerk API koppeling hangt van verschillende factoren af, zoals aantal systemen die gekoppeld gaan worden, complexiteit, maar ook of je de Nextens API zelf wilt onderhouden of dat je dat aan Rapide Software uitbesteedt
  • De kwaliteit van de API van de te koppelen systemen zijn van belang. Indien het systeem bijvoorbeeld REST ondersteunt, dan is dit vrij makkelijk te koppelen. Heeft jouw systeem geen mogelijkheden voor een API, dan kunnen we als Rapide Software kijken of we een software robot kunnen ontwikkelen om toegang te verkrijgen.

Stap voor stap

De koppeling hoeft niet in één keer ontwikkeld te worden. Wij denken graag mee in hoe we dit in kleine stappen kunnen realiseren. Het maken van kleine stappen heeft meerdere voordelen:

  • Je initiële investering is laag.
  • Het kan snel geïmplementeerd en getest worden.
  • We bouwen alleen waar op dat moment echt behoefte aan is.

Op basis van deze tests ontstaat er vanzelf feedback en nieuwe ideeën om de koppeling uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. Doordat deze functionaliteiten gebaseerd zijn op ervaringen en niet op basis van aannames worden ook echt alleen bruikbare en waardevolle functionaliteiten ontwikkeld.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Contact