Platform op maat laten ontwikkelen

Sommige bedrijven ontwikkelen kleinschalige platformen om bijvoorbeeld klanten de gelegenheid te geven ervaringen uit te wisselen. Grotere partijen zoals HackerOne, Booking.com en Uber zijn zélf een online platform en groeiden uit tot bedrijven die niet meer weg te denken zijn in de huidige maatschappij.

Background shape
Online platform als business model

Online platform als business model

Of het nu gaat om het boeken van een reis, het thuis laten bezorgen van eten of het vervullen van een vacature; er ontstaan met de tijd telkens nieuwe businessmodellen. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op een online platform is een populair business model voor start-ups.

Waarom een platform op maat?

Platformen hebben economisch gezien vaak het karakter van een twee- of meerzijdige Marktplaats met vragers en aanbieders. Het zijn geïntegreerde producten en diensten die als een pakket worden aangeboden. Kijken we om ons heen, dan zien we platformen als aanjager van enkele grote veranderingen. Platformen veranderen niet alleen het karakter van bedrijven en businessmodellen; ze veranderen ook complete markten en businessstrategieën.

Wil je een platform op maat laten ontwikkelen, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Waarom een platform op maat?